XL-gourmettorsk til overpris

Torsk Gourmet XL kostet 171,67 pr. kilo på ICA tidligere i år.

Torsk Gourmet XL kostet 171,67 pr. kilo på ICA tidligere i år.

Findus har et produkt de kaller Torsk Gourmet XL. I følge pakningsteksten er dette ekstra store ryggfileter av beste kvalitet. Et slags «high end» fiskeprodukt. Stemmer dette? Jeg har sammelignet med den ordinære gourmet-pakken Torsk Gourmet de selger og kan ikke finne noen annen forskjell enn størrelse og pris. Torsk Gourmet er av like høy kvalitet og inneholder 100 gram mer (400 gram) enn Torsk Gourmet XL, mens kiloprisen er lavere (144,75 på samme tid og sted som bildet til høyre).

I Gourmet XL har Findus delt torsken i større biter, fjernet hundre gram i pakken, og samtidig satt opp kiloprisen (171,67). Forbrukeren betaler snaut 19% mer per kilo for litt større biter i en pakke med mindre mengde torsk. Jeg kan vanskelig se at dette er noe annet enn et forsøk på å bløffe kunden for egen vinnings skyld.

Produktet har nå vært på markedet iallfall i ett år, kanskje to, så Findus’ plan ser ut til å være vellykket. Men jeg klandrer egentlig ikke Findus. Produktet er faktisk større og av høy kvalitet. De gjør det kremmere har gjort til alle tider, omdefinerer og pakker om produkter for å nå nye kunder og øke fortjenesten. Og så vidt jeg kan se overholder både butikk og produsent opplysningsplikten her. Vi som forbrukere har et ansvar for å følge med og være kritiske. Så lenge nok kunder ikke bryr seg, vil slike lureprodukter bestå.

Konklusjon: Velger du Findus’ standard Gourmet Torsk i stedet for Gourmet Torsk XL, får du et smaksmessig like bra produkt til en vesentlig lavere pris. Valget er ditt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s