Gruvekompaniet

Jeg spilte i storbandet Oslo Groove Company på slutten av 80-tallet og til litt utpå 90-tallet. OGC var et ungt, ambisiøst band med utspring i studentmiljøet på Norges Musikkhøyskole, men var ikke et offisielt skoleband. Den først platen «Anno 1990» fikk vi Spellemansprisen i kategorien Jazz for. Jeg har mange gode minner fra denne lærerike tiden, bla. konserter i Finland og Sverige (Stockholm Jazz Festival, Skepsholmen). I bandet var flere som senere har gjort seg sterkt bemerket i norsk og internasjonal jazz som Bugge Wesseltoft, Helge Sunde og Geir Lysne.

The Ring med Bob Mintzer

I 1989 spilte vi med den verdenskjente saxofonisten Bob Mintzer på storbandfestivalen i Sandvika. NRK gjorde et opptak som ble sendt i radio samme år. Jeg har kun et lite klipp fra denne konserten, men antar hele konserten finnes i NRKs arkiver. Opptaket her er et utdrag fra Mintzers «The Ring» (mp3), et up tempo-nummer som jeg synes vi kom bra ut av, men døm selv (klikk på lenken med mp3-filen dersom du ikke ser eller får avspilleren til å virke):  

Callisto fra Moldejazz

NRK var også på plass da bandet spilte på jazzfestivalen i Molde sommeren 1990. Et opptak fra konserten på Kulturhuset der inngikk i serien «Ung norsk jazz» som NRK TV lagde på den tiden. Opptaket som ble sendt er faktisk ikke fra selve konserten, men fra lydprøven på formiddagen. Såvidt jeg husker ble konserten kun sendt på radio. Låta i utdraget under er Helge Sundes komposisjon «Callisto» hvor jeg fikk anledning til å lage en Jaco-inspirert 8-dels basslinje; Helge hadde i utgangspunktet kun skrevet ut akkordskjemaet med overganger. Her spiller jeg den på min fretless Fender jazzbass, på platen er det samme bass, men med en ESP-hals med bånd i stedet.

2 thoughts on “Gruvekompaniet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s