Flere gode antirøyk-nyheter

Det blåser kraftige antirøyk-vinder over verden for tiden. Siste nytt er at Australia vil forby egenreklame på selve emballasjen, altså den såkalte brandingen på pakkene. Bort med logoer og fristende design. Tobakk skal selgens i nøytral emballasje kun med generiske skrifttyper for å skille merkene fra hverandre. Og for riktig å vri kniven i såret på tobakksindustrien skrur de opp avgiftene med 25% i samme slengen. Veldig bra.

Her hjemme har vi som kjent nylig gjemt og tildels låst bort all tobakk i butikk. Det er også veldig bra. La røykerne føle at de har en skitten last. Men vi må for all del ikke stoppe der. Australia har ført krigen mot røyken ett skritt videre og vi bør følge etter. Det samme gjelder Californias forbud mot røyking på strender og i naturparker; i skrivende stund ennå ikke vedtatt av Schwarzenegger, men trolig går det igjennom. Vi bør gjøre tilsvarende. Forbudt å røyke på ethvert offentlig badested, i alle parker og i alle våre nasjonalparker. Det siste kan kanskje virke latterlig, men det er fullt mulig å følge det opp ved jevnlige kontroller der folk starter turene sine, ved knutepunkter etc. Turistforeningen har allerede røykeforbud på hyttene sine, så et forbud utendørs er en fin og logisk fortsettelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s