Forby røyking i bil

Jeg har knallharde synspunkter på røyking, men konstaterer at jeg er i godt selskap. Den britiske legeforeningen foreslår nå å forby røyking i bil ut fra hensyn til barns helse, melder forskning.no. Jeg har selv vokst opp med røykfylte bilturer jeg opplevde som ren tortur og kunne ikke vært med enig. Røyking i bil gir en ekstrem eksponering for giftstoffer. Å utsette barn for dette er et overgrep.

2 thoughts on “Forby røyking i bil

  1. Kjenner igjen den situasjonen der ja, ikke minst fra mine år på veien som musiker. Tror at forbud mot røyking i bil generelt er noe som vil sitte langt inne. Vi får trolig ulike bestemmelser mht. barn og røyking i bil lenge før et generelt forbud, om noen sinne.

  2. Jeg har også «vokst» opp, til dels, i bil som det ble røkt i. Veldig ubehagelige bilturer.

    Ikke bare giftstoffene som er farlig for barn på bilturen, men også direkte trafikkfarlig, er min påstand. Mange ganger har jeg opplevd at sjåførene har fått røyk i øya og blitt helt blindet eller mistet sigaretten på gulvet…hysteriske tilstander oppsto i full fart på veien.

    Mobilen vil dem ha vekk fra kjøringen…røyken burde gå under samme loven.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s