Fem uhørte

I dag vil jeg heise frem noen spesielle gjengangere i CD-spilleren min. Artister som ikke er store navn, men som har laget fabelaktig bra ting du bør høre. Vilt subjektive vurderinger fra min side dette selvsagt, men like fullt: Lån dem et øre og du vil kanskje få deg en overraskelse. (Eksemplene under er kun utdrag, ikke komplette spor).

 • Ani di Franco: So much shouting / so much laughter
  Liveinnspilling med svett, oppjazzet visefunk. Ani dæljer løs på stålstrengeren og synger med rå og brutal kraft over et rufsete, men funky komp. En slags Ane Brun på speed. Bonussporet «You had time» vil noen kanskje ha hørt i en svensk versjon med Lars Winnerbäck (Du hade tid).
 • Anders Widmark feat. Sara Isaksson
  Widmark er en svensk pianist og låtskriver som har laget flere fine album i en akustisk popjazz-stil med innslag av av gospel, country og blues. Her samarbeider han med vokalisten Sara Isaksson som leverer følsomme tolkninger, stemmen ikke helt ulik Buffy Sainte-Marie. Flere spor her har skikkelig hitpotensiale.
 • Michael Hedges: Aerial boundaries
  Den nyskapende gitaristen og sangeren Michael Hedges, som dessverre omkom i en bilulykke for noen år siden, bretter her ut store åpne lydlandskap på sin spesialbygde gitar; utstrakt bruk av tapping, åpne stemminger og perkussive effekter, alt uten overdub (vanskelig å tro, men sjekk ut «Live on the Double Planet» for håndfast bevis). Musikk til å drømme seg bort i.
 • Sissel Vera Pettersen / Nikolaj Hess: By this river
  Her taler vi om et ambisiøst kunsterisk prosjekt i landskapet mellom «europeisk» jazz og kunstmusikk. I mine ører ytterst vellykket. Tidvis svært sparsomme arrangementer av kjente numre som Hunting High and Low (!) og The Long and Winding Road, holdes oppe med utrolig vokal kontroll og vilje til å ta musikalske idéer helt ut.
 • Mattisgard & Røine: Sudan dudan
  Norsk «folk» i en modernisert og original bluegrass/country-inspirert tapning. Litt Bill Frisell-vibber; høy «grøssfaktor».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s