Muskelbass, silkehansker og afropop

Etienne MbappeFredag besøkte bassisten Etienne Mbappe fra Kamerun Nasjonal Jazzscene i Oslo. Kun rundt 50 sjeler hadde funnet veien til det gamle teateret på Karl Johan denne novemberkvelden. Den afrikanske bassisten med silkehanskene – jepp han spiller med sorte silkehansker – har spilt med bl.a Joe Zawinul og er nå i bandet til gitaristen John McLaughlin. Jeg forventet teknisk briljant, moderne jazzbassing. Det ble imidlertid mindre jazz og mer en kveld i et slags funky afrolandskap, godt backet av et band bestående av gitar, vokal, trommer og fiolin.  En sammenligning med bassisten og vokalisten Richard Bona er nærliggende, men verken stemme eller bassing er helt på Bonas nivå. Mbappe er som Bona en virtuos utøver, men det er mer snakk om muskuløst og perkussivt spill enn melodisk finesse og sensibilitet. Men som Bona er Mbappe best når han bruker sin afrikanske bakgrunn og spiller ut etnokortet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s